YinTantra

YinTantra     Voor Vrouwen die van Vrouwen houden


YinTantra komt voort uit de Maha Kundalini Tantra (MKT).
Er wordt ook binnen de YinTantra gewerkt met de seksuele energie, onze levensenergie.  Dit is onze basis, hierdoor zijn we geboren en hieruit zijn we opgebouwd. Deze levensenergie gebruiken we voor meer bewustwording en groei.

We stimuleren en bouwen de energie op. Hierdoor wordt ons lichaam, de energetische batterij die we zijn, sterker en kan steeds meer energie bevatten. We maken ons lichaam soepeler en sterker, de mind rustiger en we worden emotioneel stabieler. We gebruiken o.a. pranayama (ademhalingsoefeningen), visualisaties, het chakramodel, de Yin – Yang energie en het hormoonstelsel.

De eenvoudige en effectieve energetische oefeningen doen we individueel, in tweetallen of met de hele groep (maha). 

Voor lesbische en biseksuele vrouwen, met of zonder relatie, is er veel inzicht te verkrijgen in de eigen Yin en Yang energie.  We zijn het meest in harmonie als we beide energieën volledig manifesteren. Dat proces is bij iedere vrouw anders. Iedere vrouw heeft een eigen balans in de mate van haar Yin en haar Yang energie. Deze verhouding wordt mede beïnvloedt door onze hormonen, de menstruatiecyclus, sport, stress, werk, etc.

De vrouwelijke cyclus is een oneindig proces van bijvullen(yang) en leeg worden (yin). Door ons bewust te worden van onze cyclus en ons hier meer op te gaan richten, kunnen we beïnvloeden hoe we ons voelen. We kunnen bewust kiezen! Vrouwen die geen menstruatiecyclus meer hebben, worden ook beïnvloedt door hun verhouding van Yin en Yang energie.

Tijdens een les of workshop kunnen er verschillende onderdelen aan bod komen:

* Het vergroten van je eigen energetische batterij.
* Ontdekken van je energetische leefpatronen.
* Op- en ontladen van je energie.
* Je leert inzicht krijgen in de 4 fasen van je cyclus en wat je kunt doen voor jezelf in deze periode.
* Herkennen wanneer je Yin of Yang energie nodig hebt.
* Je leert technieken om jezelf Yin of Yang energie te geven.
* Technieken om je partner bij te vullen of te ontladen.
* Synchroniseren met je partner.

“Ter verheldering en om misverstanden te voorkomen:
Yoni- en lingam-massage maken op geen enkele wijze deel uit van de Maha Kundalini Tantra-lessen en horen derhalve ook niet te worden gepraktiseerd door MKT-docenten zowel binnen- als buiten de lessen.”

Heb je interesse in een privéles of workshop?
Stuur even een mailtje naar: contact@YinTantra.com of naar contact@KundaliniTantra-Ellen.com.